De Businessclub Orca maakt topsport mogelijk. Letterlijk. Roeien is een dure bezigheid, die niet alleen fysiek veel vraagt van de sporter, maar ook financieel.

In 1999 werd de Businessclub opgericht om Orca’s topsport naar een hoger plan te tillen. Met de opbrengsten die de eerste leden genereerden, kon topcoach Duncan Holland ingehuurd worden. Met deze actie liep Orca voorop in de professionalisering van de roeisport.

Sinds 1999 worden de financiële opbrengsten uit de Businessclub Orca ingezet voor het inhuren van coaching voor talenten, maar ook voor de aanschaf van extra materiaal en voor bijvoorbeeld de realisering van trainingskampen. En niet zonder succes: Orca roeit al jaren mee aan de nationale top en speelt ook regelmatig op internationaal niveau een rol van betekenis.

Op deze website houden wij onze leden en andere geïnteresseerden met veel plezier op de hoogte van Orca’s topprestaties. Zonder onze leden zijn deze prestaties niet mogelijk: een lid van de Businessclub Orca draagt direct bij aan het succes van onze roeiers. Wij zijn dan ook van mening dat onze leden daar trots op mogen zijn!