Sportsponsoring kan een interessante investering zijn. Het verbinden van de naam van uw bedrijf aan businessclub Orca kan tal van voordelen hebben. Roeiers stralen kracht, doorzettingsvermogen en levenslust uit. Deze associatie kan zich doorvertalen in het imago van uw bedrijf en daarmee naar (potentiële) klanten. Dit is niet het enige wat Orca voor u kan betekenen.

Sterk netwerk
Via het netwerk van de businessclub en haar leden worden verschillende bedrijven en branches met elkaar in contact gebracht. Zo kan er over en weer optimaal gebruik worden gemaakt van de verscheidenheid van de diensten van het bedrijfsleven. Dit netwerk bestaat ook buiten de leden van de businessclub. Orca is een vereniging met veel bekend sport-en coachtalent. Bij het in contact komen met deze mensen kan businessclub Orca een brug slaan tussen de sportwereld en het bedrijfsleven. Met vier tot vijf contactmomenten per jaar kan er uitstekend invulling worden gegeven aan de gedachte topsport is ondernemen.

Evenementen
Ieder jaar worden er een evenementen georganiseerd. Deze evenementen hebben betrekking op het bedrijfsleven, het netwerk van de businessclub en de topsport. Sprekers uit de sportwereld, de overheid en uit diverse sectoren van het bedrijfsleven zijn bij deze evenementen te gast om hun visie te geven. Ook bestaat er de mogelijkheid om een evenement te organiseren in samenwerking met uw bedrijf.

Potentiële werknemers
Roeiers staan bekend om hun doorzettingsvermogen, discipline en loyaliteit: allemaal factoren die ieder bedrijf zoekt in zijn werknemers. Orca is een zeer veelzijdige studentenroeivereniging. Ieder collegejaar melden zich 200 nieuwe Utrechtse studenten aan om lid te mogen worden van Orca. In totaal heeft Orca 600 actieve leden. Door middel van een vacaturebank, denktanks, inhouse dagen en bedrijvendiners biedt businessclub Orca u verschillende kansen om nieuwe werknemers te vinden.

Binding met Orca
Orca behoort tot de top 3 van de beste studentenroeiverenigingen van Nederland. De afgelopen jaren zijn er vele roeiers van Orca uitgezonden naar worldcups en wereldkampioenschappen. Ook biedt businessclub Orca u een kans aan om nationale wedstrijden te bezichtigen met uw (potentiële) klanten en/of medewerkers. Regelmatig wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen Orca door middel van de sociale media.

Persoonlijke benadering
Als u besluit om een sponsoring aan te gaan met de businessclub dan krijgt u uw persoonlijke contactpersoon/relatiebeheerder toegewezen. Wij vinden het belangrijk dat er een persoonlijke relatie wordt aangegaan met onze sponsoren. Samen met uw persoonlijke contactpersoon /relatiebeheerder wordt er gekeken hoe de businessclub en uw bedrijf tot een goede samenwerking kunnen komen waarbij een win-win situatie wordt gecreëerd.

Eigen invulling
Uiteraard wordt uw lidmaatschap geheel door uzelf ingevuld. Heeft u eigen ideeën over wat u uit uw lidmaatschap wilt halen, dan staan wij daar voor open. Wij bekijken graag met u wat de mogelijkheden zijn, zodat uw bedrijf het maximale uit het lidmaatschap kan halen.

Een woord van onze topsporters

Claudia Belderbos
In oktober 2008 werd ik door de businessclub uitgenodigd om te vertellen over mijn ervaringen met het roeien. Ik roeide toen pas een jaar en vertelde over mijn London 2012 droom. Naast mij vertelden Marieke Westerhof, oud Olympisch medaille winnares van Orca en Rene Mijnders, viervoudig Olympisch medaille coach hun verhaal. Op het moment van schrijven zit ik in een hotel in Poznan en is het nog één week tot ik de Wereldkampioenschappen mag starten. De 2012 droom wordt opeens heel erg werkelijk. Met Ernst & Young hield ik na het evenement contact. Ernst & Young herkende zich in mijn jonge ambitie en besloot mij te gaan sponsoren tot 2012. Helemaal geweldig natuurlijk! Voor toproeien doet de businessclub een fantastische job. Businessclub Orca wordt vanuit wedstrijdroeiend Orca ontzettend gewaardeerd!

Inge Janssen
Olympische Vrouwen Dubbeltwee 2012
Stel je voor: het mekka van de roeiwereld. Een idyllisch bergmeer naast Luzern is voor een week omgetoverd in een roeibaan. Hier, vijf jaar nadat ik mijn eerste haal maakte, lig ik aan de start voor mijn finalerace. Enkel in mijn eerste jaar ben was ik zo zenuwachtig. Toen omdat ik de pijn en het spektakel niet kende. Nu omdat wij ons kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen. Onmogelijk, volgens velen, we roeide immers nog maar enkel 3 maanden in deze combinatie.  Na de finish kon ik niets meer, maar ben ik ben nog nooit zo blij geweest, want het is gelukt, ik mag naar Londen! In vijf jaar tijd heb ik mij ontwikkeld van een beginnende, onzekere en feestende student tot een toproeister met torenhoge ambities. Een hoop ingrediënten zijn hiervoor nodig, maar een professionele vereniging als Orca is de belangrijkste must. Professionaliteit vereist financiering en daarbij is de businessclub essentieel om van Orca de vereniging te maken waar nog vele talenten als ik zich kunnen ontwikkelen tot topsporters en topcoaches.